Číňané rádi pijí zelený čaj, zejména vysokohorský zelený čaj. Jak se říká, "vysoké hory a mraky dávají dobrý čaj." Většina vysoce kvalitního zeleného čaje pochází z vysokých hor a téměř všechny známé čínské oblasti produkující čaj se nacházejí ve vysokých horách. Vliv nadmořské výšky na čaj pochází primárně z pěti aspektů: teploty, vlhkosti, půdy, vegetace a slunečního záření. Čajová zahrada ve vysokých horách má nízkou teplotu a vysokou vlhkost, která je náchylná k mlhavému počasí. Tento druh počasí může zvýšit metabolismus dusíku v čajovníku a podpořit syntézu aminokyselin, kofeinu a aromatických látek. Navíc množství čajových polyfenolů a katechinů s nadmořskou výškou ubývá, zatímco množství aminokyselin a aromatických látek v čajových lístcích s nadmořskou výškou přibývá. Proto vysokohorský čaj chutná čerstvěji a je sladší.

"Mlha uzavírá tisíce čajovníků, mraky otevírají tisíce údolí, vůně se šíří tisíce kilometrů daleko a silná chuť je v šálku."

Ve vysokohorském prostředí, obklopeném mraky a mlhou a hojným difuzním světlem, dochází k přeměně a akumulaci různých chemických látek zlepšujících kvalitu čaje. Výsledný vysokohorský čaj je jemný a svěží, s atraktivní zeleno-žlutou barvou, bohatou vůní a silnou chutí, která je nezapomenutelná. Nadmořská výška zásadně ovlivňuje kvalitu čaje. Čajové zahrady nad 1500 metrů nad mořem jsou náchylné na sychravé počasí. typicky je obklopuje bohatá vegetace a jsou umístěny většinou na temné straně hory. Mount Emei, ekosystém světového dědictví s historií geologického růstu až 850 milionů let, je reprezentativní oblastí vysokohorských čajových zahrad.

Autentický Zhuyeqing je podmíněn výběrem pouze jemných pupenů z vysokohorských čajových zahrad v nadmořské výšce 800-1500 metrů v horách Emei, sklizeň probíhá pouze před festivalem Qingming a dokončení výroby během 30 slunečných jarních dní. Téměř 50 000 čajových pupenů nabídne pouze 500 gramů čaje Zhuyeqing a pro nejvyšší třídu čaje Zhuyeqing lze vybrat pouze 500 gramů hotového čaje z téměř 5 milionů čajových pupenů. Takové drsné podmínky vytvořily neobyčejně čistou a elegantní chuť každého autentického zeleného čaje Zhuyeqing z Emeishan. Čajové pupeny stojí hrdě a vzpřímeně ve vodě, klesají a plavou nahoru a dolů. Čajový nálev je svěží a jemný s jedinečnou a nezapomenutelnou něžnou vůní kaštanu.

Odkud pochází název zeleného čaje Zelené bambusové lístky? Vznikl tak, že v roce 1964 se generál Chen Yi vydal na horu Emei na odpočinek. Když hrál šachy s mnichy v chrámu Wannian, chválil čaj, který ochutnal, a zeptal se: "Co je to za čaj?" Starý mnich odpověděl: "Tento čaj je specialitou hory Emei a zatím nemá jméno." Napadlo ho požádat generála, aby mu jméno dal. Chen Yi pečlivě prozkoumal čaj v šálku a viděl, že čaj je čirý a lístky zelené, všechny stojí vzpřímeně. Řekl spontánně: "Vypadá to jako drobné bambusové listy. Říkejme tomu Zelené bambusové listy." S novým názvem se pověst zeleného čaje z Emeishan rychle rozšířila do celé Číny.