Uroncha Fukuoka Sayamakaori Ichibancha - japonský celolistý Oolong z Kyushu - Varianta: 50 g

Novinka 2024
495 bodů do věrnostního systému
Cena
495 Kč

Kód produktu
GT0952-50

Varianta neexistuje

Skladem
ks

Sayama Kaori je jméno japonského čajového kultivaru, které v překladu znamená „vůně ze Sayamy“ a právě vůně tohoto kultivaru je to, co ho odlišuje od ostatních. Obsahuje tóny borovice ponderosa a výhonků hrášku s nádechem chuti dýňových semínek. Tato neobvyklá vůně a potažmo i chuť je více odlišitelná u zeleného čaje, u více oxidovaných a případně i mírně pečených Oolongů a černých čajů nám celková vůně i chuť přináší delikátní sladké tóny květin a pečeného ovoce. Jak uvádí nejeden zkušený degustátor, vůně a chuť tohoto čaje vás přenese do Sayamy na začátku léta, kdy je ranní rosa plná trávy a květin a začíná se odpařovat pod náporem letního slunce. Neutichající dochuť tohoto čaje způsobí, že to vše vám zůstane v ústech a hlavě ještě dlouho do dopití šálku. Více

Sayama Kaori je jméno japonského čajového kultivaru, které v překladu znamená „vůně ze Sayamy“ a právě vůně tohoto kultivaru je to, co ho odlišuje od ostatních. Obsahuje tóny borovice ponderosa a výhonků hrášku s nádechem chuti dýňových semínek. Tato neobvyklá vůně a potažmo i chuť je více odlišitelná u zeleného čaje, u více oxidovaných a případně i mírně pečených Oolongů a černých čajů nám celková vůně i chuť přináší delikátní sladké tóny květin a pečeného ovoce. Jak uvádí nejeden zkušený degustátor, vůně a chuť tohoto čaje vás přenese do Sayamy na začátku léta, kdy je ranní rosa plná trávy a květin a začíná se odpařovat pod náporem letního slunce. Neutichající dochuť tohoto čaje způsobí, že to vše vám zůstane v ústech a hlavě ještě dlouho do dopití šálku.

Většina japonských čajů má zlomené listy kvůli povaze zpracování a tradičnímu třídění čaje. Je tedy vždy vzrušující vidět čaje z Japonska, které jsou zpracovány způsobem, který zachovává celistvost listu, což vede k větší komplexnosti chuti a také k možnostem vychutnání si většího počtu nálevů.

Čajová oblast Sayama Kaori je známá jako Sayama a podle toho kultivar získal své jméno. Je to malá oblast severozápadního Tokia a zahrnuje prefekturu Saitama. Sayama Kaori nám svou přítomností přináší radost od roku 1971 a vyvíjí se křížením různých kultivarů mezi sebou. Sayama Kaori je robustní kultivar a je zvláště známý pro svou vysokou produkci. Obvykle se skládá z těžkých pupenů s listy, které jsou tvarem velmi podobné mateřskému kultivaru Yabukita. Jsou však více uniformní, větší a silnější. Díky přítomnosti velkého množství katechinů lze kultivar Sayama Kaori snadno zpracovat jako Oolong nebo černý čaj. 

Parametry
Forma sypaný čaj
Země původu Japonsko
Lokalita Kyushu, Fukuoka 福岡市
Kultivar Sayamakaori さやまかおり
Organický Ano