Darjeeling Niroulla FTGFOP1 SF Podzimní rozkoš - Varianta: 50 g

190 bodů do věrnostního systému
Cena
190 Kč

Kód produktu
GT0545-50

Varianta neexistuje
Není skladem Sledovat dostupnost

Podzimní čaj z malé organické zahrady v Darjeelingu, který ne nadarmo nazývají Podzimní rozkoš. Čaj z podzimního sběru je méně ovocný, nicméně chuť navíc obsahuje stopy zralého vína a lesních bobulí. Je to čaj, od kterého můžeme čekat skutečně plnou chuť. Čajoví mistři z Darjeelingu říkají, že pokud by měli podzimní sběr definovat jedním dvěma slovy, řekli by „dobře vyvážený“. Chuť nemá žádné ostré výstřelky, pikantnost nebo trpkost, které jsou tak typické pro ranné sklizně. Více

Podzimní čaj z malé organické zahrady v Darjeelingu, který ne nadarmo nazývají Podzimní rozkoš. Čaj z podzimního sběru je méně ovocný, nicméně chuť navíc obsahuje stopy zralého vína a lesních bobulí. Je to čaj, od kterého můžeme čekat skutečně plnou chuť. Čajoví mistři z Darjeelingu říkají, že pokud by měli podzimní sběr definovat jedním dvěma slovy, řekli by „dobře vyvážený“. Chuť nemá žádné ostré výstřelky, pikantnost nebo trpkost, které jsou tak typické pro ranné sklizně.

V mystických Himalájích, přibližně 10 km of vlakové stanice Ghoom najdete malou čajovou zahradu Niroulla. Posláním zahrady je vyrábět organicky pěstovaný Darjeeling, který by milovníkům čaje zaručil správný poměr mezi chutí a zdravotními účinky. "Jsme farmáři, kteří uctívají božské čajové keříky a věří, že dokáží vyrobit ten nejlepší čaj, jak svět mohl poznat." Zahrada produkuje čaj nejvyšší kvality, který je pěstován za pomocí bio-dynamických postupů malou skupinou nadšenců. Farmáři používají metodu testování v časových cyklech, která je pracná, ale s její pomocí lze dosáhnout požadované chuti a vůně.

V roce 2000 nadšený milovník čaje pan Bikram Niroula z Chota Pubung Busty organickým způsobem na malé ploše zasadil první rostlinky Camellia Sinensis. Tenktát šlo pouze o srdeční záležitost a koníčka. Velmi brzy u něk vzplálo nadšení pro kvalitní čaj. Jeho malá zahrada produkovala pečlivě ručně zpracovaný čistě organický čaj. Jako problém se ovšem ukázala nemožnost domluvit se s velkými výrobci čaje na podmínkách užívání továrny na zpracování lístků. Neměli na výběr než lístky prodat podhodnoceně.

V roce 2014 si Bhawesh Niroula, mladý dynamický podnikatel a současný majitel, uvědomil důležitost výroby těch nejkvalitnějších čajů světové úrovně v Darjeelingu a vycítil potenciál malé čajové zahrady Niroulla. Ve stopách svého otce pomohl zahradě posunout se velkým krokem vpřed a zcela změnil podmínky malých farmářů, kteří nesouhlasili s obchodními podmínkami velkých zahrad a farem. Po více než 200 letech se stal prvním "gorkhali" (místním klukem, který se stal farmářem) a uvedl do provozu vlastní malou linku na zpracování čaje.

Parametry
Forma sypaný čaj
Země původu Indie
Lokalita Darjeeling, Niroulla